Chokolade cookies med hvide bønner

Til ca. 19 cookies:

  • 200 g kogte hvide bønner
  • 10 Medjoul dadler uden sten og udblødt i 5 minutter i vand
  • 1 spsk. tahini (sesamsmør) uden salt
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 20 g chokolade >85% kakao, hakket i små stykker

 

Tænd ovnen i 180 grader almindelig ovn.

Hæld vandet fra dadlerne, og skær dem i små stykker.

Blend dadler, de kogte hvide bønner, tahini og kakaopulver i en foodprocessor indtil du får en samlet dej, som kan presses godt med hænderne og som ikke smuldre.

Tilsæt de chokolade stykker og kør foodprocessor en halv minut, så stykkerne bliver godt fordelt.

Tag dejen ud og læg den på køkkenbordet på et stykke bagepapir.

Dæk den med et andet stykke bagepapir og brug en kagerulle til at lave dejen flad til ca. 1/2 cm tyk.

Tag papiret af og skær dine cookies i den ønskede form.

Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir.

Saml igen den dej, der er tilovers, lav den flad med kagerullen, og skær flere cookies.

Fortsæt med denne procedure, indtil du har brugt hele dejen.

Jeg fik 19 cookies.

Stil bagepladen midt i ovnen og bage dem i ca. 15-18 minutter, til de er blevet lidt sprøde.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist, inden du spiser dem, så bliver de mere sprøde.

 

En portion, som er 4 cookie giver ca.:

Energi             234,4 Kcal

Protein           7,4 g

Kulhydrater    41 g

Fedt                3,1 g

Fiber               6,6 g

 

 

 

 

 

 

 

Translate »