Cremet vegansk chokolade mousse

 

 

Ingredienser til 2 portioner:

  • 1 modne stor avocado
  • 2 spsk kakaopulver uden sukker
  • 1 dl havremælk, mandelmælk eller kokosmælk (efter egen smag)
  • ½ frossen moden banan i små stykker
  • 1 tsk vanilje (ikke vaniljesukker)
  • Nogle hakkede mandler og friske blåbær til pynt, eller andre nødder og bær efter smag

 

Blend avocadoen til en ensartet fin creme i en blender.

Tilsæt kakaopulver, plantemælken, den frosne banan og vaniljepulver og blend rigtig godt sammen, så du får en meget fin creme uden klumper.

Smag på den og justere eventuelt sødme eller chokolade efter din smag.

Hak nogle mandler og brug dem til pynt sammen med nogle blåbær.

Hæld moussen i 2 glas og stil dem på køl indtil servering.

Serverer dem dejlige kølige.

Velbekomme!

 

Tip! Du kan også lave kokosflødeskum som pynt, hvis du bruger 1 dåse kokosmælk (ikke light). Lad dåsen stå i køleskabet i nogle timer, bagefter åbner du dåsen og tager ud med en spiseske kun den fede del af mælken, dvs, den faste del, der er på toppen. Pisk den med en el-pisker, til du får en dejlig cremet ”flødeskum” og servere på toppen af chokolademoussen.

 

Mere om chokolade

 

Translate »