Fjern lus uden brug af kemi

Det tager lidt længere tid, men den er helt naturlig, uden kemi, og ud over det, giver du på samme tid næring til hårbunden.

Du skal bruge:

  • Almindelig eddike
  • Køkken film
  • Ekstra jomfru oliven olie
  • Tæt metal kam

Eventuelt:

  • Tea tree olie æterisk
  • Eukalyptusolie æterisk
  • Kokosolie

OBS!! Tea tree olie æterisk og Eukalyptusolie æterisk anvendes aldrig ufortyndet på huden. Undgå kontakt med øjne, slimhinder og direkte på hud på grund af risiko for irritation/overfølsomhed. Bruges kun udvortes.

Sådan gør du:

Varm eddiken til den er behagelig lun. Få personen/barnet på knæet foran badekaret, dæk øjnene med et håndklæde, og hæld eddiken langsom over hele håret og hårbund. Med hjælp af dine fingre få eddiken godt igennem hårene og godt fordelt over hårbunden. Du skal selvfølgelig først være sikkert på, at personen/barnet ikke er overfølsomt over for eddike, før du bruger den. Hvis det svier alt for meget, skyl eddiken med det samme med masse af vand. Hvis du eller barnet har en meget sart hud, kan du fortynde eddiken i noget vand inden brug.

Når du er færdig med at hælde eddiken og den er godt fordelt over hele hår og hårbund, pres lidt med hænderne, så den overskydende væske løber ud. Nu skal du pakke hele håret godt ind med køkken film, så du lukker eddiken og lugten ind i plastik. Være sikkert på, at håret er helt pakket og der ikke er huler, hvor lus kan få luft. Nu skal I vente 45 minutter.

Når tiden er gået, tag køkkenfilmen ud, skyl håret med vand, tør den lidt med et håndklæde, og massere oliven olie i håret og hårbund rigtig godt over det hele. Når olien er rigtig godt fordelt og masseret pakker du igen hele håret rigtig godt ind med en ny køkkenfilm og lad den virke i en time. Dette trin er rigtig godt til at æg fra lus slippe og falde af, og på samme tid giver du masser næring til hårbunden.

Når tiden er gået, tag du køkkenfilmen ud igen og kamme håret rigtig grundigt fra toppen til spidserne. Gør det langsomt og vær helt sikkert på, at kamme hele håret. Jeg anbefaler tæt kam lavet af metal, som jeg synes, at det fungerer meget bedre end dem lavet i plastik.

Når du er færdig med at kamme hele håret rigtig grundigt, vasker du håret, som du plejer, men start med at give shampoo og massere den rigtig rundt i håret inden du starter vandet. Det vil gøre det nemmere at fjerne olien. Det kan godt være nødvendigt, at du vasker håret to gange for at olien er helt væk.

Herfra er det et supplement og støtte af ovennævnte proces, men den er ikke nødvendigt.

Bland godt 1,5 spsk kokosolie med 2 dråber af tea tree olie og 2 dråber af eukaliptusolie (det er nok med tea tree olie, hvis du kun har den eller vil købe kun én). Med din finger tager du en lille smule af denne blanding og massere den godt rund om kanten af håret hele vejen rundt om hovedet, dvs. bag ved ørene, nakken, panden. Det vil holde lusene væk fra håret, da de ikke kan lide lugten af disse olier.

Jeg bruger denne blanding meget, hvis der er lus i skolen. Min søn får den rund om håret om morgen, så er han beskyttet og bliver ikke smittet. Og det fungerer 🙂

 

Translate »