Glutenfri havre- “rugbrød”

 

Fantastisk glutenfri “rugbrød” lavet af glutenfri havregryn og boghvedemel og masser af kerner:

  • Havre er det korn, der indholder flest proteiner og lipider, ca. 15 gram protein per 100 gram. Ud over det er havre også rig på opløselige fiber og indeholder de meget interessante betaglukaner, som binder sig til kolesterol i tarmen, så den kan udskilles, og dermed nedsætter kolesterolniveauerne i blodet.
  • Boghvede er også rig på proteiner, ca. 13,2 gram protein per 100 gram, og disse proteiner er af høj biologisk værdi, som betyder, at de indholder alle de essentielle aminosyrer i de rigtige mængder. Boghvede er også rig på mineraler såsom Magnesium, Manganese og Kobolt. Den indeholder også rutin, som er en bioflavonoid, der styrker blodkapillærer.

 

Ingredienser til 1 brød (en form til ca. 1 liter):

  • 1,5 spsk FiberHusk
  • 7,5 dl vand
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g glutenfri havregryn (husk at tjekke på pakken, at den er certificeret glutenfri)
  • 200 g boghvedemel
  • 75 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 1 spsk ahornsirup, hvis du ønsker at brødet ser mørkere ud

 

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Pisk vand og FiberHusk sammen i en skål, indtil det gelerer lidt.

Tilsæt de øvrige ingredienser i skålen, og rør godt rundt med en grydeske, indtil dejen er samlet.

Beklædt en brødform med bagepapir og hæld dejen i. Brug grydeskeen til at fordele dejen over det hele og glat overfladen med en våd gummispartel. Lav nogle små huller med en gaffel på dejen.

Bag brødet i 2 timer på 180 grader.

Tag den ud, og lad brødet køle helt af, inden du skærer i det.

Translate »