Glutenfri havreboller

 

Ingredienser til 10 boller:

  • 3 tsk Fiber HUSK
  • 500 ml lukent vand
  • 1 tsk salt
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 150 g revet gulerødder
  • 100 g havregryn
  • 225 g havremel

 

Du kan selv lave havremel ved at blende havregryn til fin mel i en blender.

Rør fiber HUSK med lunkent vand i en skål og tilsæt sal, græskarkerner, sesamfrø og revet gulerødder og rør det hele godt sammen. Det bliver til en geléagtig dej.

Tilsæt havremel og havregryn og rør rundt igen indtil havren suger op hele væsken. Det kommer ikke rigtig til at hænger sammen, fordi der er ikke gluten i havre, men fiber HUSK vil hjælpe til en klistret dej med fugtig konsistens.

Hæld lidt olivenolie på dine hænder og form 10 boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og stil dem til siden i en halv time.

De bages i 40 minutter i 200 grader varmluft i en forvarmet ovn.

Vent til at skære dem, til de er helt kolde.

Translate »