Grill veggie spicy burger

 

Ingredienser til 4-6 stk:

  • 400 g kogte pinto bønner
  • 1 dl valnødder
  • ½ spsk ekstra jomfru oliven olie
  • ½ løg, hakket
  • ½-1 spsk chili pulver eller cayenne peber (den kommer an på, hvor spicy de ønskes)
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk røget paprika
  • ½ tsk salt tilsat jod
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk rørsukker eller kokossukker
  • ½ dl havregryn uden gluten
  • 1 tsk fiber HUSK
  • ½ dl vand

 

Varm en lille pande ved medium varme og rist valnødderne i 5-7 minutter, til de begynder at dufte. Rør jævnlig i dem, så de ikke brænder. Stil dem til siden og lad dem køle af.

Varm panden igen med en lille smule oliven olie og steg løget i 3-4 minutter. Drys med lidt salt og friskkværnet peber. Stil den til siden og lad den køle af.

Hæld valnødder, havregryn og den stegte løg i en food processor sammen med chili pulver, spidskommen, røget paprika, salt, peber og sukker og kører indtil alt er godt blandet.

Tilsæt nu pinto bønner, fiber HUSK og vandet og kør igen indtil det er godt blandet, men der må gerne blive nogle stykker af bønnerne, så der er bid i burgers.

Smag dejen til og justere med salt, peber eller chili efter din smag.

Lad dejen hvile ½ time i køleskabet, så den få lov til at samle sig.

Tag den ud af køleskabet og form 4-6 burger med hænderne. Stil dem på grillen og grill dem 5-6 minutter på hver side.

Du kan servere dem som helt almindelige burgere i en bolle, med salat, løg, agurk, ketchup, osv… men jeg kan godt lide, at bruge en spidskål blade i stedet for brød.

Min søn elsker den 🙂

Translate »