Grillet tofu med mango rucola salat

 

Ingredienser til 2 portioner:

  • 200 g hård tofu
  • 30 ml soja sauce
  • 30 ml frisk juice fra ananas
  • 30 ml soja fløde
  • 1 spsk ekstra jomfru oliven olie
  • 5 ml frisk lime juice
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½ knvispids hvidløgspulver
  • ½ søde paprika
  • ½ cayenne peber
  • Salt og friskkværnet peber
  • ¼ knivspids rørsukker eller kokossukker

Salat med jordnødder dressing:

  • 75 g rucola
  • 75 g baby spinat
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 60 ml soja yogurt natural uden tilsat sukker
  • 15 ml jordnødder smør
  • 5 ml æblecidereddike
  • 1 cm frisk revet ingefær
  • 5 ml lime juice
  • Salt og friskkværnet peber

 

Tag tofu ud af glasset og tør den godt med køkkenpapir.

Skær den i et par stykker.

Hæld i en skål soja saucen, ananas juice, soja fløde, oliven olie og lime juice og blend det godt. Tilsæt hvidløgspulver, æblecidereddike, søde paprika, cayenne peber, salt og friskkværnet peber og blend igen. Smag til og justere smagen med lidt sukker, hvis du vil haven en lille søde tvist i smagen.

Stil tofuen i skålen og lad den marinere i et par timer.

Læg tofuen på grillen og steg den i 4-6 minutter på hver side, indtil den får de gyldne streger.

Pensl tofuen undervejs med resten af marinaden.

 

Skyl rucola og spinat og læg dem i en salatskål.

Skræl mango og avocadoen og skær dem i terninger og put dem også i skålen.

Blend resten af ingredienser til dressingen rigtig godt sammen og hæld den over salaten.

 

Server den grillet tofu med salat.

Translate »