Hormonelle ubalancer

 

Symptomer på hormonelle ubalancer kan bl.a. være: energimangel, søvnbesvær, menstruationsubehag, menstruationsforstyrrelser, vægtproblemer, humørsvigninger, tristhed, uren hud, uro i kroppen, nedsat immunforsvar, større eller nedsat appetit, lyst til meget søde ting.

Hormoner er nogle naturligt kemiske stoffer, som vi producerer, og som regulerer kroppens mange forskellige funktioner, bl.a. søvn, stofskifte, vægt, humør, vækst.

Hormoner har brug for næring for at fungere og kommunikere godt med hinanden. Men når de mangler de rette byggesten i form af vitaminer, mineraler, fedtstoffer og aminosyrer, bliver deres indbyrdes kommunikation forstyrret.

Hormonelle ubalancer er et mere og mere almindeligt problem, som flere kvinder oplever. I dag har kvinder flere ansvar end aldrig før. Vi tager længere uddannelser og finder spændende jobs. Vi får børn, og vi prøver hele tiden at give det bedste af os til begge familien og arbejde. Resultatet er, at stress niveau er blevet højere end nogensinde, og det kan være én af det vigtigste årsager til hormonelle ubalancer.

Andre mulige årsager til hormonelle ubalancer ud over stress kan fx være:

  • Søvnmangel
  • Binyrertræthed
  • Overvægt
  • Overgangsalderen
  • Ubalanceret kost
  • Mangel på næringsstoffer
  • Miljøpåvirkninger (fx xenoøstrogener som Bisphenol A (BPA), som findes især i plastik)
  • Genetiske dispositioner

Derfor skal du altid begynde med at gå til lægen, da hormonelle ubalancer kan skyldes alvorlige årsager, så du får den rette diagnose og behandling. Men kan lægen ikke finde nogen årsager, eller vil du støtte eller supplere den lægelig behandling med naturlige terapier, kan du få stor hjælp gennem en næringssrig kost, ekstra tilskud af de rigtige vitaminer, mineraler, aminosyrer og essentielle fedtsyrer og fra lægeurter.

Jeg vil hjælpe dig med at kigge på alle dine symptomer og de forskellige mulige årsager, så vi kan finde hoved og halen, og på den måde tråden til den rigtig vej til at du kommer i balance igen. Jeg vil bagefter lave dit regenerationsprogram, som vil indeholde naturlige terapier som ernæringsterapi, som vil inkludere en næringssrig kostplan og tilskud med de ekstra nødvendige næringsstoffer du evt. mangler, livsstilsændringer, og reguleringsterapi med hjælp af forskellige lægeurter, som kan støtte og regulere hormonsystemet.

 

Book tid:

E-mail:  biopatibm@protonmail.com

Translate »