Hurtig linsesalat
Ingredienser til 1 portion:
- 200 g kogte linser
- 40 g rucula
- 1 tomat
- 1/4 løg, skrællet og hakket fint
- 1/2 avocado
- 6 sorte oliven
- 1 spsk kapers
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk frisk presset citronsaft
- 1 knivspids salt
- Friskkværnet sort peber
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk surkål
Skyl og skær rucula groft og put den på en tallerken.
Tilsæt de kogte linser, kapers, løget og spidskommen og bland det godt sammen.
Fordel de sorte oliven, tomaten og avocadoen skåret i tern over salaten.
Tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og friskkværnet sort peber.
Pynt med 1 spsk surkål i midten.
Med denne salat får du bl.a.:
Energi 541 Kcal
Protein 23,3 g
Kulhydrater 34,4 g
Fedt 30 g
Fiber 20,5 g
Jern 10,9 mg
Selen 6,8 mcg
Kalk 182,9 mg
Magnesium 144 mg
Zink 3,6 mg
C-vitamin 42 mg
E-vitamin 4,8 mg
ALA 78,1 mg