Hurtig linsesalat

 

Ingredienser til 1 portion:

  • 200 g kogte linser
  • 40 g rucula
  • 1 tomat
  • 1/4 løg, skrællet og hakket fint
  • 1/2 avocado
  • 6 sorte oliven
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk frisk presset citronsaft
  • 1 knivspids salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk surkål

 

Skyl og skær rucula groft og put den på en tallerken.

Tilsæt de kogte linser, kapers, løget og spidskommen og bland det godt sammen.

Fordel de sorte oliven, tomaten og avocadoen skåret i tern over salaten.

Tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og friskkværnet sort peber.

Pynt med 1 spsk surkål i midten.

 

Med denne salat får du bl.a.:

 

Energi             541 Kcal

Protein           23,3 g

Kulhydrater    34,4 g

Fedt               30 g

Fiber              20,5 g

Jern               10,9 mg

Selen             6,8 mcg

Kalk               182,9 mg

Magnesium   144 mg

Zink               3,6 mg

C-vitamin      42 mg

E-vitamin      4,8 mg

ALA               78,1 mg

 

 

 

Translate »