One-pot kikærter med spinat

Ingredienser til 4 portioner:

  • 200 g kikærter (tørrede)
  • 200 g hvide bønner (tørrede)
  • 1 stor tomat
  • 1 medium løg
  • 1 mellemstor kartoffel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 30 g mandler, pinjekerner og/eller hasselnødder
  • 300 g eller spinat
  • Salt og peber
  • Friskpresset citronsaft

 

Iblødsætning: Kikærter og bønner lægges i blød i mindst 12 timer. Du kan også lægge dem i blød i 24 timer, du skal bare huske, at skifte til nyt vand efter 12 timer.

Kasser iblødsætnings vand, skyl bælgfrugterne i rindende vand og kog dem efter pakkernes anvisninger. Når de er kogt, kasser du også kogevandet.

Pil og hak løget fint. Skræl og skær tomat i små terninger.

Svits løget i en gryde med lidt olivenolie, indtil den begynder at få lidt farve. Tilsæt tomat terninger, spidskommen og paprika og rør godt rundt.

Ved hjælp af en morter knus nødderne og tilsæt dem også til gryden.

Skræl og skær kartoflen i små stykker, og tilsæt dem til gryden.

Dæk gryden med låget og lad det hele simre i ca. 20 minutter, eller indtil kartoflen er kogt. Tilsæt lidt vand, hvis du kan se, at den mangler lidt væske.

Efter de 20 minutter tilsæt de kogte kikærter og bønner til gryden og rør godt rundt og lad det koge op igen.

Smag til med salt og peber og ret efter dit ønske.

Vask og hak spinaten groft. Tilsæt den til gryden og lad spinaten falder sammen.

Servere i små skåle og tilsæt et par dråber friskpresset citronsaft.

 

Men får du luft i maven af bælgfrugter? Læs her, hvad du kan gøre.

Translate »