Ovnbagt kartofler med rosmarin og timian

 

Ingredienser til 4 personer:

  • 1 kg små nye kartofler
  • 1 håndfuld frisk rosmarin, vasket og hakket bladene groft uden de hårde stilke
  • 1 håndfuld frisk timian, vasket og hakket bladene groft uden de hårde stilke
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1/2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg

Vask kartoflerne godt og kog dem i en gryde med vand i 10 minutter.

Afdryp kartoflerne rigtig godt og vend dem forsigtigt men grundigt med olivenolie, rosmarin, timian, citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Beklædt en bageplade med bagepapir og hæld kartoflerne med det hele på papiret.

Skræl og skære løgene i grove stykker og bland dem sammen med kartoflerne.

Knus hvidløgene med skræl på og bland dem i kartoffelblanding.

Bages ved 180 grader almindelig ovn i 30-40 minutter.

Spis det sammen med en god proteinkilde og salat.

 

 

Translate »