Portobellospread

 

Til 1 glas:

  • 500 g Portobello, vasket og i små stykker
  • 1 stor løg, skrællet og i små stykker
  • 2 fed hvidløg, skrællet og i små stykker
  • 1 spsk soya sovs eller tamari
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk tørt timian eller 1 spsk frisk timian
  • 4-5 blade tørret salvieellero
  • 3 blade frisk salvie
  • Salt og friskkværnet peber
  • ¼ tsk agave sirup

Rist sesamfrøerne på panden, indtil de begynder at dufte og læg dem til side.

Varm olivenolie i en pande og tilsæt portobello svamperne, løg, hvidløg, og svits i ca. 5 minutter ved mellem varme. Tilsæt soja sovs, timian og salvie og svits ca. i 10 minutter til væsken fra svamperne er fordampet.

Held alt i en blender eller food processor og blend indtil du får en ensartet cremet masse. Smag til med salt og peber. Held det i en lufttæt glasbeholder og behold den i køleskabet i maks. 4-5 dage.

Translate »