Proteinrig linsepasta med portobello svampe

 

Jeg elsker at spise denne pastaret efter min styrketræning. Det giver så god fylde og energi, og jeg føler, at jeg passer godt på mig selv 🙂 Jeg håber, at du synes også, at den er dejligt og mætter godt efter en god træning.

Til 1 portion:

  • 80 g linse pasta
  • 200 g hakkede tomater fra dåse eller friske
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g portobello svampe
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. jordnødder
  • 10 g gærflager eller gærpulver (giver noget ostesmag og lidt ekstra protein til retten) (jeg plejer at bruge gærflager, man havde ikke i dag, så blev det gærpulver i stedet for)

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Opvarm 1 spsk. olivenolie i en lille gryde, og steg i medium varme løg og hvidløg i 4-5 minutter.

Rens og skær de portobello svampe i nogle små terninger og tilsæt til gryden og steg 3-4 minutter mere.

Tilsæt de hakkede tomater, salt, peber og oregano, og hvis du synes, en knivspids sukker for at afbalancere syren fra tomater, og lad det små koge ved svag varme i 20-30 minutter, hvor du rør en gang i mellem. Ved at lade tomater stege langsomt og længe frigiver de mere af lycopen stoffet, som har vist sig, at har nogle sundheds forebyggende fordele.

Imens koger du linse pasta efter pakkens anvisning.

Når pastaen er færdigt, afdrypper du den gennem en si, og tilsætter pastaen ind i gryden med tomat og rør rundt i den, så tomat saucen blander sig godt med pastaen.

Hæld det på en tallerken og drys med gærflager eller gærpulver og 1 spsk. jordnødder… så er den klar til at spise!

 

Med 1 portion får du cirka:

  • 603 Kcal
  • Protein: 35,1 g (23,3%)
  • Kulhydrat: 57,5 g (38,1%)
  • Fedt: 21,4 g (31,9%)
  • Fiber: 20,3 g (6,7%)
  • Jern: 4,7 mg

Husk at spise noget med C-vitamin, så du øger optagelsen af jern, fx lidt rød peberfrugt, nogle dråber frisk citronsaft på retten, eller slut måltidet med 1 kiwi. Og det er en god idé at vente et par timer til at drikke en kop kaffe, da kaffe hæmmer jern optagelsen.

Og husk din B12 vitamin, hvis du spiser vegetar eller vegansk. Læs mere om B12 her.

 

 

Translate »