Proteinrig og glutenfri kikærterboller

 

 

Til 6 stk:

  • 4 ½ dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ tsk salt tilsat jod
  • ½ dl sesamfrø og ekstra til pynt
  • ½ dl hørfrø
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk fiber HUSK
  • 290 g kikærtemel

 

Kom gær og den lunken vand i en skål og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt rørsukker i og lad det stå i et par minutter.

Rør salt og olie i.

Kom fiber HUSK i og rør rigtig grundigt rundt, så klumperne opløses.

Lad det nu stå et par minutter mere. Det bliver lidt geléagtig.

Tilsæt sesamfrø og hørfrø og rør rundt.

Tilsæt kikærtermel og rør det sammen til melet er helt absorberet og det bliver til en dej. Hvis det bliver lidt svært, kan du bruge en røremaskine.

Dejen bliver lidt gummiagtig, og det er fordi, der er ikke noget gluten i, men fiber HUSK gør, at det kan hænge sammen.

Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Jeg bruger lidt olivenolie på mine hænder, så dejen ikke klister og gør arbejdet meget nemmere.

Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Opvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med lidt olivenolie og drys med sesamfrø.

Bag bollerne midt i den varme ovn i ca. 25-30 minutter.

Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist. Lade dem afkøle helt før du skære dem, da de ellers er meget fugtigt ind i.

De smager rigtig godt, hvis du skærer dem på midten og rister dem på en brødrister.

Jeg spiser dem som et proteinrigt tilbehør til fx salater, grøntsagssuppe, eller som sandwich med avocado, tomat og rucola fyld.

 

Translate »