Vegansk “æggekage” uden æg

 

 

Ingredienser til 1 “æggekage” (4 portioner):

  • 300 g squash
  • 100 g løg
  • 2 spsk. ekstra jomfru oliven olie
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. gurkemeje pulver
  • 1 spsk. tørret persille
  • Salt tilsat jod
  • Friskkværnet sort peber
  • 90 g kikærtemel
  • ca. 1,5 dl lunkent vand

 

Skræl løget og skær den i tynde skiver. Opvarm oliven olie op i en pande og tilsæt løget. Lad det stege i medium varme i ca. 2-3 minutter, mens du rør rundt i det en gang i mellem.

Vask og skær squash i tynde skiver. Tilsæt den til løget, og lad det hele stege videre i ca. 10 minutter, mens du fortsætter med at rør rundt i det en gang i mellem, og indtil grøntsagerne har fået lidt farve.

Bland sammen i en stor skål kikærtemel, salt, friskkværnet sort peber, gurkemeje, hvidløgspulver, tørret persille og rør det rundt med et piskeris, så alt blandes godt og der ikke er klumper i melet.

Tilsæt 1/2 af det lunkent vand og rør det rigtig godt rundt, så vandet og melet integreres fuldstændig uden klumper. Tilsæt resten af vandet og rør det hele rigtig godt sammen. Konsistensen skal ligne pisket æg.

Tilsæt løg og squash blanding til skålen og rør det hele rundt igen, så kikærtemelsdej bliver godt fordelt mellem de stegte grøntsager.

Kom den samme pande på komfuret igen og varm den op igen, hæld “æggekagen” blanding i og steg den i medium høj varme i ca. 5 minutter, indtil den begynder at ryge på kanterne af kagen og den slipper bunden, når du ryster panden. Så er den klar til at vende det rundt.

Du vender den rundt ved at lægge en tallerken over panden, den skal være stor nok til at dække hele panden. Du holder tallerken med et hånd, og med det andet hånd vender du panden hurtigt, så “æggekagen” falder på tallerken.

Sæt panden igen på komfuren og lad “æggekagen” glide langsomt ned fra tallerken til panden ved din hjælp, så den ikke går i stykker.

Lad stege den anden side ca. 5 minutter, til den slipper bunden, når du ryster panden, og så en den klar.

Den smager dejligt med en stor grønsalat til frokost eller aften.

Vegetar og vegansk kost

 

 

Translate »