Vegansk chokoladekage med kidney bønner

 

Giver ca. 10 portioner:

  • 180 g fuldkorns speltmel
  • 75 g rørsukker
  • 30 g kakaopulver
  • 10 g ægte kanel
  • 10 g stødt ingefær
  • 5 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1/2 knivspids salt
  • 200 g kogte kidney bønner
  • 300 ml usødet sojadrik
  • Frisk presset citronsaft af 1/2 citron
  • 100 g mørk chokolade 85%

 

Opvarm ovnen til 180 grader.

Bland speltmel, rørsukker, kakaopulver, kanel, ingefær, bagepulver og natron i en skål, og rør det godt sammen med et piskeris, så der ikke er klumper i blanding.

Blend kidney bønner og 150 ml sojadrik med en blender til bønnerne er fint moset. Tilsæt resten af sojadrik, salt og frisk presset citronsaft, og blend det godt. Hæld det i en stor skål.

Tilsæt 1/3 af melblanding i skålen sammen med sojadrik og bønner og rør det hele godt sammen med et piskeris. Tilsæt resten af melblanding og rør det godt sammen igen indtil melet er helt integreret med væsken og det bliver til en flydende tyk dej.

Smurt en kageform på 20 cm Ø med lidt olivenolie og hæld massen i. Fordel den godt og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.

Bagefter smelter du chokoladen over varmt vand, og hælder den langsomt over kagen, så den bliver godt fordelt.

Pynt den med bær og stil den på køl, så chokoladen stivner.

 

Da kagen indeholder bønner og sojadrik, får du lidt mere protein ud af den, end med en almindelig kage.

Du får bl.a. per portion ca.:

Energi:                       198,7 Kcal

Protein:                      6,8 g

Kulhydrater:               26,8 g

Fedt:                          5,7 g

Fiber:                         6,5 g

Kaffein:                      15,0 g

Calcium:                    97 mg

Magnesium:              78 mg

Jern:                           3,4 g

Selen:                         6,6 mcg

 

Får du nok protein?

Husk proteiner, når du vil tabe dig

 

Translate »