Vegansk hvidløgs-“smør”

 

 

Ingredienser:

  • 1 dl ekstra jomfru oliven olie
  • 1 spsk. kokosolie med neutral smag, smeltet
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket frisk persille
  • Lidt groft salt og friskkværnet sort peber

 

Skræl hvidløgene og tryk dem gennem en hvidløgspresser og put dem i en lille blender.

Tilsæt oliven olie og den smeltet kokosolie og blend det rigtig godt i ca. 30 sekunder.

Tilsæt den hakket frisk persille, salg og friskkværnet sort peber og blend det hele 4-5 sekunder mere, så persille bliver godt fordelt.

Hæld blandingen i en silikone form (den man bruger til isterninger) og stil den i fryseren i nogle time eller til dagen efter.

Så er den klar til brug!

Når du skal bruge den, tage du den ud af fryseren 5 minutter inden servering, men opbevar den ellers i fryseren.

 

På billedet er det blevet til en blok på ca. 5x5x5 cm, men du kan bruge en silikone form med små terninger, så det bliver hver terning til én portion.

Du behøver ikke at bruge kokosolie, men det hjælper til at “smøret” holder lidt bedre facon, når du tager den ud af fryseren og serverer den.

Translate »