Veganske Falafler

 

Ingredienser:

  • 4 dl tørrede kikærter (350 g)
  • Vand til iblødsætning
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 stort løg (150 g)
  • 1 spsk. Fiber Husk
  • 1-2 dl vand
  • 1,5 tsk. stødt spidskommen
  • 1,5 tsk. stødt koriander
  • 3 spsk. friskhakket persille
  • ½ dl citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Kikærtermel
  • Olivenolie til stegning

Udblød kikærterne i mindst 10-12 timer, gerne 16-18 timer. Husk, at skifte vandet til frisk vand efter 12 timer. Lad dem dryppe af i en sigte.

Blend kikærter, hvidløg, løg,  fiberhusk, vand, tørrede og friske krydderier, citronsaft, salt og peber i en foodprocessor. Konsistensen skal være som en fast fars.

Smag farsen til med til salt, peber, citronsaft og krydderier og tilføj mere hvis nødvendigt efter smag.

Form farsen til små runde boller og tryk dem lidt flad, så det er nemt at stege dem. Vend dem i kikærtemel.

Varm olivenolie på en pande, og steg falaflerne på begge sidder, indtil de er gyldne.

Her på tallerken er de serveret med lidt soja yoghurt og en broccoli salat.

Translate »