Veganske proteinbar med bønner og tamari

 

 

Disse proteinbar er lidt anderledes, da de er baseret på hvide bønner, græskarprotein og tamari, som giver en saltet smag i stedet for den klassisk søde smag, som de fleste proteinbar har. Det er en alternativ til dig, som vil prøve noget nyt udenfor den søde tand.

De er rigtig gode til efter træning, som en snack i formiddagen, hvis du ikke har spist morgenmad, eller som en eftermiddag snack, når du bliver lidt sulten.

Til 10 proteinbar med 15 gram protein hver og ca en vægt på 50-55 gram hver:

  • 300 g kogte hvide bønner
  • 150 g græskarkerner proteinpulver
  • 6 medjool dadler (uden sten)
  • 2 spsk kokosolie med neutral smag
  • 3 spsk græskarkerner
  • 3 spsk hørfrø
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 spsk tamari (soja sovs)

Udblød dadlerne i en ½ glas vand i ca 5 minutter.

Smelt kokosolie.

Hæld alle ingredienserne, undtaget sesamfrøene, i en food processor og blend indtil du når en ensartet konsistens.

Giv lidt vand, hvis den virker alt for tør.

Det skal have en lidt klistret konsistens, så sesamfrøene kan klistre på overfladen, men konsistensen skal være nok tyk til at du kan arbejde med hænderne og lave de små bar.

Hæld dejen i en firekantet form af ca 30 x 20 cm, og press med hænderne, så dejen bliver fordelt over det hele med ca samme tykkelse.

Skær 10 bar af 3 x 10 cm.

Hæld sesamfrøene på en tallerken og ”panere” alle bar på alle sider.

Du kan eventuelt riste sesamfrøene på forhånd, hvis du er lidt mere til den ristet smag, og tilsat lidt ekstra tamari sovs efter din smag.

Når alle barerne er paneret med sesamfrøene, stil dem i køleskabet i en times tid, så kokosolien får lov til at blive hård igen og det er nemmere at håndtere barerne.

Gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet og tage én med til efter træning eller i tasken til dagens eftermiddags sult. De kan holde sig ca 5 dage i køleskabet.

 

Hver bar af 50-55 gram indeholder ca.:

Energi                223,8 kcal

Protein              15,2 g

Kulhydrat          15,6 g

Fedt                   9,5 g

Fiber                  7,5 g

Kalk                    67,9 mg

Jern                    4,2 mg

Magnesium      179,3 mg

Phosphor          149,2 mg

Kalium               316,0 mg

Zink                    3,2 mg

Translate »